Akerbryggebarnehage

Velkommen til oss - vi gir små folk store muligheter!

Det foregår !

Trygt, trivelig og utviklende.

Det  skal være trygt, trivelig og utviklende å være i Aker Brygge Barnehage SA både for barn, foreldre og ansatte. Vi legger stor vekt på det pedagogiske innholdet og på et åpent og nært forhold til foreldrene, basert på gjensidig tillitt og respekt. Barnehagens innhold presenteres foreldrene i virkdomhetsplanen, avdelingsvise temaplaner og 14 dagers kalenderoversikter.  Denne informasjonen mailes til foreldrene eller legges ut på den passordbeskyttede delen av websiden vår. Den er inndelt i kalender, dokumenter, fotogalleri og adressebok.

Spennende oppdagelsesreiser.

Aker Brygge Barnehage SA har et spennende nærmiljø som vi bruker flittig. Rundt oss ligger fine mål for flotte turer og oppdagelsesreiser som Akershus Festning og Slottsparken. Og det er kort vei til de fleste offentlige transportmidler.

Kulturformidling er viktig !

Bare i løpet av det siste året  har vi bl.a sett "I bakvendtland" og forestillingen til Gunnar Klovn her i barnehagen, , besøkt Sansehuset og deltatt på "Dansekonsert" på Litteraturhuset. Ingen desember uten teaterstykket om  "Snekker Andersen" . I tillegg har vi naturligvis ulike museumsbesøk på agendaen.

"Jobbsprek" med muligheter til fysisk aktivitet i "mulighetenes rom"

Krabber, pingviner og måker får benytte et treningsrom på Jobbsprek Aker Brygge i perioder.  Her er det aktiviteter som hinderløype, "hermegåsa", sangleker, turning og tid til "fri utfoldelse".

Ski
Om vinteren er barn på Måkeredet med på  skiskole. Der har vi skilek og litt ferdighetstrening med instruktører fra skiskolen. Foreldre kjøper en pakke som inneholder kursavgift og transport.

"Friluftskole"
Vi deltar på "friluftskole"  på  Trollvann om våren.
Tilbudet gjelder de eldste barna. Foreldrene betaler kursavgift og busstransport.
Det er gøy med "friluft" på Trollvann!

Se eventuelt http://www.furuholmenfriluft.no/index.html

Barnehageåret og våre tradisjoner 2017/18:

Måkeredet har Akerselva som gjennomgående tema hele barnehageåret, Pingvinene "Maritimt"

august      "Bli kjent"

septemberOppstart skolegruppa.
12.de: Måkeredet og de eldste Pingvinene ser Mumitrollet
Barnehagens gebursdag feires den 15.de med fellessamling "og litt til".
20.de: Fotografering av enkeltbarn og barnegrupper.
Uke 38 brannvernuke - felles brannøvelse
oktober10.de: Måkeredet fortellerstund på Litteraturhuset24.de: Markering av FNdagen
11.de: Foreldremøter alle avdelinger
20.de: Fellessamling alle avdelinger
27.de: Måkeredet deltar på musikkstund i Operaen.
november1.de.: Felles høstutstilling fra kl.15.
15.de: Førstehjelpskurs for ansatte og foreldre.
17.de: Fellessamling alle avdelinger
3.de og 24.de: Planleggingsdager. Barnehagen stengt
desemberEn koselig adventstid.....
08.de: Snekker Andersen for Måkeredet og de eldste Pingvinene
.13.de: Luciafeiring kl.16.30 med barn, foreldre/familie og ansatte.
 "Krybbejul" i Frogner kirke for de yngste
Julegudstjeneste i Frogner kirke.
2.de: Nissefest

januar27.de: Felles planleggingsdag for barnehagene i bydel Frogner.
Oppstart skiskole på Tryvann for barn på Måkeredet.
februar09.de: Karneval og fastelavn. Fellessamling

mars23.de: Fellessamling, besøk av påskeharen  og "gul lunsj".
april
mai16.de: Stor markering i forb. med 17.mai. Oslo Politiorkester, tog, bevertning i barnehagen osv.
Oppstart friluftsskole for Måkeredet.
juniFelles sommeravslutnin medio juni.
Sommeråpning fra St.Hans
juliFortsatt "sommeråpning". Stengt  uke 29.

BarnehageWeb fra Byte AS